November bracht een onvergetelijke reis met mijn trouwe backpack naar het betoverende Belize – een bestemming die gegarandeerd een glimlach op je gezicht tovert. Met mijn snorkelmasker en tekenspullen zorgvuldig ingepakt, stond ik klaar voor een maand vol avontuur.

De reis begon hobbelig toen mijn vlucht van Amsterdam naar Londen werd geannuleerd. Na wat gedoe kon ik gelukkig toch dezelfde dag nog vertrekken en uiteindelijk bereikte ik Belize City, omarmd door heerlijke warmte, zij het zonder de stralende zon die ik had gehoopt.

Mijn eerste stop bracht me naar een ecolodge middenin de jungle. Een waar paradijs! Zwemmen in een riviertje omringd door weelderig groen en echte Maya-ruïnes als achtertuin – als je het zo mag noemen.

Ondanks een tropische storm met veel regen was het super om daar midden in de jungle te zijn. Dichtbij bevonden zich prachtige, volledig opgegraven Maya-ruïnes. Een adembenemende ervaring! En daar zat ik, rustig te tekenen, genietend van de schoonheid om me heen, terwijl ik mijn herinneringen meteen op papier vastlegde. Er is geen betere manier om te genieten.

In Belize wordt je automatisch vrolijk van de leuk gekleurde huizen. De vreemdste combinaties qua kleur, maar uiteindelijk maakt het allemaal niet uit, ik vind ze er super uitzien. Dat zouden we in Nederland ook moeten doen, meer kleur. Sommige van die huizen kon ik ter plekke tekenen, terwijl ik anderen later van foto’s naschetste.

Waarom van de foto? Ik had een uitstapje gemaakt naar Tikal in Guatemala, de grootste Maya stad die er gevonden is. Als je zo dichtbij ben moet je daar toch wel heen, zo dacht ik. Helaas ben ik daar in een greppel gevallen en heb mijn voet gebroken.

Na een heleboel gedoe en een terugreis vol hobbels ben ik eindelijk terug in Nederland.  Dit keer geen tropische omgeving om me door te laten inspireren. Dan maar teruggrijpen naar mijn foto’s om het vakantiegevoel levendig te houden.

Zittend met mijn roze gips, probeer ik een positieve draai te geven aan mijn situatie. Guatemala hoef ik zeker niet meer heen, maar Belize staat nog steeds op mijn lijstje. En wanneer dat is, wie weet?!