Ingrid Althuijzen

Wie ben ik
Ingrid Althuizen (1)

Even mijn persoontje voorstellen.

Al jaren teken en schilder ik vol passie.
Het is begonnen als kind, mijn broer maakte de tekeningen en ik kleurde ze in. Op een gegeven moment ben ik de tekeningen zelf gaan maken.

Het creatieve heeft er altijd wel in gezeten bij mij. Ik vind het ontzettend leuk om allerlei workshops te volgen. En op het gebied van tekenen en schilderen heb ik er al heel gevolgd. Van botanisch tekenen, dieren tekenen, tekenen met pastel, schilderen in Frankrijk, maar ook keramiek beschilderen en zo kan nog een hele tijd doorgaan.

Ik schilderde altijd met acryl, maar merk dat ik nu helemaal ben overgegaan met aquarel. en voornamelijk met het urban sketching (tekenen op locatie) is dit een superfijn materiaal. Het is snel droog en het blijft altijd weer een verrassing hoe het resultaat is. 

Als ik tegenwoordig op pad ga,heb ik altijd een schetsboekje bij me. Als je eens ergens moet wachten is het leuk om eens goed om je heen te kijken en te tekenen. Even niet op je mobiel kijken, maar om je heen.

Tijdens de workshop Teken je omgeving (urban sketching) die ik geef, leer ik je hoe je goed moet kijken en hoe je een schets moet opzetten.

De coronatijd was natuurlijk een heel rare tijd. Toen ben ik ook heel veel gaan tekenen en vooral mensen om me heen kaartjes gaan sturen, zodat ze wisten dat ze er niet alleen voor stonden.

Bij mensen om je heen heb je altijd een associatie als je aan ze denkt. Zo rijdt een vriendin van mij motor, dus een kaartje voor haar is snel gemaakt, zij op de motor. Daar maak ik een cartoonachtige illustratie van. Hetzelfde geldt voor iemand die bijvoorbeeld altijd een petje draagt, altijd met de hond loopt, of hobby’s zoals tennissen.

Dat zijn leuke en persoonlijke cadeaus die je iemand kan geven. 

Buiten al die creatieve uitspatting die ik graag doe, vind je me tegenwoordig ook veel op het water. Een tijdje geleden heb ik samen met een vriendin een klein simpel bootje gekocht. We zijn de werf opgegaan en hebben deze helemaal opgeknapt. Je kan me nu alles vragen over epoxy, glasweefsle, waterdicht maken, antifouling, enz. En natuurlijk is ons bootje (Bubbels) lekker beschilderd met bloemetjes en bijtjes (letterlijk). Net een groter bootje gekocht (Joep de Sloep) en we kunnen nu ook wat verder gaan varen dan Den Haag.

Je weet nu wat meer over mij en over Creative Gift Neem contact op als je nog wat wilt weten over de workshops, de huisportretten of de illustraties.

Let me know!

 

.

Ingrid Althuijzen

Tekenaar

Ik doe dit met veel passie en plezier en wil een breder publiek blij maken met mijn creativiteit. Wil jij ook een sketch van je woning, bedrijfspand, interieur, fiets, boot, auto of welk onderwerp dan ook, neem dan vrijblijvend contact met mij op en samen wij gaan wij dan een geweldig ontwerp maken en hangt mijn sketch binnenkort op jouw muur, kijk rond en geniet