Ik zal me even voorstellen, ik ben Ingrid en woon in Den Haag. Ik ben altijd wel bezig geweest met tekenen en schilderen. Vroeger hadden mijn broer en ik de taakverdeling dat hij de tekeningen maakte en ik kleurde ze in. Later ben ik zelf de tekeningen gaan maken en natuurlijk nog steeds inkleuren.

Een tijd geleden kregen veel vriendinnen om me heen een baby en het is altijd weer bedenken wat mee te nemen als kraamcadeau. Persoonlijk en unieker kan niet met een zelfgemaakt naambordje. Zo is het begonnen. Handgemaakte artikelen vind ik zelf ook altijd leuk, het is een niet 13-in-een-dozijn en je ziet dat er veel aandacht aan besteed wordt. Waarom voornamelijk voor kinderen, gewoon omdat ik zelf ook altijd vrolijk wordt van al die leuke kleurtjes en figuurtjes. 

urban sketching Ingrid Althuijzen Creative Gift

 

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met urban sketching. Ik vind het leuk om te tekenen en zo heb je een betere beleving waar je bent, in je eigen stad of bijvoorbeeld op vakantie. Nu maak ik in opdracht huisportretten voor bijvoorbeeld een housewarming gift, voor makelaars als zakelijk bedankje, maar ook voor particulieren, voor een bruiloft, je bedrijf of gewoon dat leuke huis waar je nu woont.

En daar ik graag bezig blijf en meerdere manieren van tekenen leuk vindt, maak ik vaak cartoonfiguurtjes. Het is begonnen met mezelf in de hoofdrol op vakantie, maar ook bijvoorbeeld als ik in mijn bootje aan het varen ben. Ik vind het heel leuk om simpele figuurtjes te maken, vnl. cartoonachtig. 

bootje Bubbels

Privé

Ik woon in Den Haag met mijn kat Tommie. Ik heb een fantastisch huis met een dakterras, waar ik vaak op zit tussen al mijn bloemen. Behalve dat ik veel bezig ben met tekenen en schilderen ben ik regelmatig aan het klussen, veel aan het lezen. Ik doe graag bordspelletjes, hou van gezellig wat te gaan drinken met vrienden. Graag pak ik mijn rugzak en ga voor een aantal weken ergens backpacken. Sinds vorig jaar heb ik samen met een vriendin een bootje, Bubbels. We hebben deze vorig jaar op de werf helemaal zelf opgeknapt en weten nu alles van waterdicht maken, antifouling, enz. En daar vermaak ik me tegenwoordig ook erg mee, helemaal geweldig om te varen.

Al met al houd ik mezelf lekker bezig.