Ik woon in Den Haag en zie mooie gebouwen. Maar ik bedacht me als ik wil gaan urban sketchen welke gebouwen zal ik gaan tekenen. Er zijn er talloze, waarbij ik denk die of die.

Maar ik dacht, ik ga in mijn eigen stijl een aantal markante gebouwen van Den Haag tekenen. Zo gezegd, zo gedaan en op een zonnige maar niet zo’n warme dag ben ik gaan zitten bij het Kunstmuseum, het laatste gebouw ontworpen en gemaakt door Berlage,

Meteen de geschiedenis erbij opgezocht. Berlage is 1 jaar voor de finish overleden. Tijdens de 2e Wereldoorlog is het museum door de Duitsers als wapendepot gebruikt, waarna het gelukkig nu weer een museum is met leuke en wisselende tentoonstellingen.

Ik maak zelf altijd foto’s van de vorderingen. Op de een of andere manier zie ik via de foto’s beter waar er bijvoorbeeld meer schaduw moet komen of andere dingen die ik moet aanpassen. Bij andere kunstenaars vind ik de schetsfase vaak het fascinerends, gewoon zien wat iemand in zijn hoofd heeft en dan het eindresultaat te zien.

In ieder geval heb ik een heerlijke middag gehad met voor mezelf als cadeautje nog een kop koffie en gebakje in het museum.

Kunstmuseum Den HaagKunstmuseum Den Haag schets potloodKunstmuseum Den Haag inkt       Kunstmuseum Den Haag eindresultaat